Григор Димитров: Бях спокоен и си свърших работата

Григор Димитров: Бях спокоен и си свърших работата

© Reuters

Спокойствието във важните моменти е изиграло ключова роля за успешното начало на Григор Димитров на турнира в Ротердам. Това обясни българският тенисист след победата си над Денис Шаповалов с 6:3, 7:6 (3). Димитров започна с уверена игра в надпреварата и взе втора победа над канадеца във втория мач помежду им на ниво АТП.

„Денис е качествен играч, в зала може да бъде много опасен със своя сервис. Освен това е левичар, много е неудобен, но в интерес на истината аз обичам да играя срещу левичари. Опитвах да използвам всяка една малка възможност, да се възползвам от моментите“, коментира Димитров след срещата.

Във втори кръг той ще срещне победителя от мача между Феликс Оже-Алиасим и Ян-Ленард Щруф.

За Димитров това беше 20-и мач от турнира от сериите „АТП 500“, като той има баланс от 13 победи и седем поражения. През 2018 г. Българинът игра финал в Ротердам, който засега е и неговият последен.

„Нямаше много ритъм, защото дългите разигравания бяха малко. Въпреки това успях да поддържам контрола. Бях спокоен във важните моменти и излизах на мрежата, когато беше нужно. Като цяло, свърших много добре нещата, които трябваше да направя“, обясни бившият №3.Коментар на новината чрез Facebook