"Гейм, сет и мач": Григор Димитров подкрепи мащабен проект в борбата с вируса

Гейм, сет и мач: Григор Димитров подкрепи мащабен проект в борбата с вируса

© Associated Press

Григор Димитров се присъедини към инициативата на Европейската комисия за набиране на средства за създаването на ваксина срещу коронавируса. Българският тенисист се обърна към обществеността с видеопослание, което беше публикувано в канала на органа към Европейския съюз в „Туитър“.

„Днес целият свят е изправен пред силен и опасен противник – коронавирусът. Урокът, който научих от спорта, е, че сме по-силни, когато сме обединени. Отборът ми има ключова роля за всеки мой успех.

Заради това международното сътрудничество в сферата на науката и проучванията е ключът към успешната борба с коронавируса. Нека дадем на най-добрите ни учени и предприемачи инструментите и подкрепата за създаване на ваксина, лечение и диагностициране на вируса. Това ще ни доближи до момента, в който ще чуем: „Гейм, сет и мач“. За благосъстоянието на човечеството отвъд коронавируса. Благодаря ви“, каза Димитров.

Събитието Global Response ще се проведе онлайн, като то започва в 16 ч. българско време в понеделник. Целта на инициативата е да бъдат събрани 7.5 милиарда евро.

В края на март Димитров направи дарение на болницата в Хасково, като снабди медицинското заведение с респиратори.Коментар на новината чрез Facebook