Всички заедно

Всички заедно - инициативата на ПСЖ за подпомагане на френските болници

© Associated Press

„Всички сме заедно в тази битка и трябва да се справим.“ Така френският футболен шампион ПСЖ се обърна към хората във Франция и феновете си в разгара на пандемията от коронавирус COVID-19. Парижкият клуб обяви, че ще събира средства за болниците в града чрез специални фланелки.

Към момента в страната има над 19 хиляди заразени, като тя е една от най-засегнатите в Европа.

От ПСЖ пуснаха в продажба 1500 специални фланелки, като на гърдите е изписано „Всички заедно“. Всяка от тях струва по 175 евро, а целта е средствата да отидат в помощ на медицинския персонал и всички болници, в които са настанени заразени.

Клубът допълва, че инициативата е подкрепена от всички спонсори.

„Това е най-малкото, което можем да направим и да се отблагодарим на медиците, които работят без почивка. Всеки медицински работник показва кураж в едни много трудни моменти“, каза президентът на клуба Насе ал Хелайфи.

Това не е първи подобен жест от страна на ПСЖ. През март 2019 г. след пожара в катедралата „Нотр Дам“ отново бяха пуснати 1000 фланелки, на които беше изобразен един от символите на Париж. За по-малко от 30 минути те бяха продадени, а клубът събра 100 хиляди евро, които дари за реставрацията.Коментар на новината чрез Facebook