Видео: Организираният хаос в бокса на "Мерцедес"

Стане ли въпрос за механиците на „Мерцедес“, те винаги са давани за пример като едни от най-добрите във Формула 1. Години наред боксът на германския отбор работи безотказно, а в началото на сезона направи и показно с обслужването на болидите на Люис Хамилтън и Валтери Ботас в рамките на няколко секунди една след друга.

По време на Гран при на Германия обаче представянето на механиците на „Мерцедес“ беше с обратен знак. Влизането на световния шампион Хамилтън в бокса в 30-ата обиколка се превърна в комичен момент, след като механиците не бяха подготвени.

Точно 50 секунди отне на екипа да смени предното крило на британеца и да сложи нов комплект гуми върху неговия „Мерцедес“. Стигна се дори до объркване сред някои механици, които сложиха гуми за сух асфалт вместо за мокра писта.

По време на драматичното състезание Хамилтън влезе шест пъти в бокса, един път удари своя болид и веднъж се завъртя на пистата. Той завърши 11-и, но след наказания на пилотите на „Алфа Ромео“ Кими Райконен и Антонио Джовинаци е класиран девети.Коментар на новината чрез Facebook