Васил Божков: "Левски" ще бъде хвърлен в задкулисието и кражбите ще се завърнат

Васил Божков: Левски ще бъде хвърлен в задкулисието и кражбите ще се завърнат

© LAP.BG

С включване във „Фейсбук“ обвиняемият бизнесмен Васил Божков предупреди феновете на „Левски“, че футболният клуб ще бъде използван като политически инструмент за натиск. Божков, който е свързан със собствеността на сините, се обърна към „всички, които милеят за „Левски“ и обяви че „акциите вече са джиросани на новия им собственик и изпратени към България“.

„Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „Герена“, написа Божков във „Фейсбук“.

В началото на месеца Божков чрез фактическия собственик на 86.6% от акциите на клуба Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов. След отказ на министър-председателя „да се занимава с „Левски“, Божков и Попов обявиха, че ще джиросат акциите на Наско Сираков, който беше издигнат от феновете.

„Управляващата #хунта ще използва любовта ви към „Левски“, за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава“, добавя Божков.

„Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари“.

Бизнесменът, който е в ОАЕ, добавя че акциите на клуба са джиросани и изпратени към България „към новия им собственик“, без да се споменава име. През миналата седмица Георги Попов обяви, че те ще бъдат прехвърлени на Наско Сираков безвъзмездно.

Божков се зае с издръжката на „Левски“ през март 2019 г., чрез свързани с него компании като „Национална лотария“. Бизнесменът обяви, че за година е инвестирал в клуба 25 милиона лева, с което е намалил дълговете. За пръв път от години „Левски“ излезе и на печалба, показа последният финансов доклад на клуба.

На 15 май с отворено писмо Сираков заедно с други бивши играчи на отбора поиска акциите на „Левски“. Впоследствие феновете застанаха зад голмайстор №1 в историята на сините, а той изрази готовността си се завърне в управлението на клуба.

За последно Сираков работеше в „Левски“ през 2013 г., когато беше спортен директор. Между 1999 и 2008 г. той беше изпълнителен директор на клуба, когато „Левски“ постигна най-големите си успехи. След оттеглянето от футбола Сираков се занимава с частен бизнес.

Кой е Наско Сираков четете тук.Коментар на новината чрез Facebook