Българският отбор по фрийрайд взе първа победа за сезона

Борислав Гарибов (в средата) ликува след победата

© Open Faces Freeride Series

Борислав Гарибов (в средата) ликува след победата

Българският отбор по фрийрайд записа първата си победа за сезона. Успехът донесе 17-годишният Борислав Гарибов, който триумфира в старта от квалификациите за световния шампионат (Freeride World Tour) в Алпбах, Австрия с ранг една звезда.

С разнообразна и чиста линия в горната част и впечатляващи скокове той пребори конкуренцията в ските в категорията до 18 години.

Това е второ влизане в тройката за Гарибов, който кара последния си сезон при младежите. В средата на февруари той завърши втори на състезанието в Капл, което беше с ранг две звезди.

Доброто представяне на българския отбор продължи с третите места на Тина Близнакова и Боян Бъчваров. Близнакова, която получи „уайлд кард“ за надпреварата, отново впечатли, като успя да се качи на подиума и във второто си състезание в ските при девойките.

Бъчваров, който преди година спечели старта при мъжете, показа много чисто и обрано каране спрямо условията, като лека загуба на контрол при приземяването му костваше по-предно класиране.Коментар на новината чрез Facebook