БФС спира продажбата на билети и се готви за мач без фенове срещу Унгария

БФС спира продажбата на билети и се готви за мач без фенове срещу Унгария

© LAP.BG

Българският футболен съюз (БФС) работи с мисълта, че ключовият мач на националния отбор с Унгария ще е пред празни трибуни. Това заяви изпълнителният директор на организацията Борислав Попов пред „Дневник“.

По думите му спира продажбата на билети за двубоя.

България посреща Унгария на 26 март в плейоф за класиране на Евро 2020. Ако спечели, няколко дни по-късно отборът ще играе с победителя между Исландия и Румъния отново в София в последното стъпало преди европейското първенство.

Преди ден Министерският съвет забрани провеждането на спортни събития пред публика като част от мерките срещу разпространението на коронавируса. Ограничението вече е в сила и важи до второ нареждане.

„Постоянно сме в контакт с властите, уведомили сме и УЕФА. Засега приемаме, че мачът ще е пред празни трибуни, но може да настъпи и промяна – виждате, че няма нови случаи на заразени“, каза Попов пред „Дневник“.

До момента са продадени около 2000 билета, заявиха от БФС. На Унгария са предоставени 2500 билета, като те са били изкупени само за 40 минути.

„В случай на финално решение двубоите да се играят при закрити врата всички привърженици, закупили билети, ще бъдат информирани за начините, по които ще могат да получат парите си обратно“, обявиха от БФС.

За последно България игра на голямо първенство на Евро 2004 в Португалия. Сега европейското за пръв път ще е из целия континент, като трябва да се проведе в 12 държави от 12 юни до 12 юли – така УЕФА цели да отбележи 60-ата годишнина от първия турнир.

Организацията обяви, че следи положението около разпространението на вируса. В много държави мачове вече са отлагани или се играят пред празни трибуни. „Лудогорец“ гостува на „Интер“ в Милано при закрити врата, а последното такова решение е за мача от Шампионската лига между ПСЖ и „Борусия“ (Дортмунд).

„Дневник“ следи в реално време развитието на ситуацията около коронавируса – тук.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повечеКоментар на новината чрез Facebook