БФС издаде лиценз за Европа на пет клуба, "Левски" е в очакване

БФС издаде лиценз за Европа на пет клуба, Левски е в очакване

© LAP.BG

Пет клуба от Първа лига вече са с одобрени лицензи за европейските клубни турнири, показва справка в сайта на Българския футболен съюз (БФС). Това са шампионът „Лудогорец“, ЦСКА, „Славия“, „Берое“ и „Ботев“ (Пловдив).

Получаването на лиценз за евротурнирите означава, че клубовете отговарят на изискванията и за българското първенство.

Извън списъка са други два основни кандидата за участие в Европа – „Локомотив“ (Пловдив) и „Левски“. От БФС обясниха пред „Дневник“, че очакванията са всички клубове в Първа лига да отговорят на критериите и да получат лицензи, а появата им сред одобрените е въпрос на време заради необходимостта документите на всички да се обработят.

Преди два дни представителят на привържениците на сините, който е предложен от тях да влезе в надзорния съвет на „Левски“ – Петър Ганев, заяви, че има опасност клубът да остане без лиценз за Европа. По-късно изпълнителният директор Павел Колев обясни, че това не важи за идния сезон. Впоследствие УЕФА облекчи изискванията за финансовия феърплей заради пандемията, засегнала пряко футбола.

ЦСКА обяви в сайта си получаването на лиценза за Европа. „Клубът ни покрива всички правни и административни критерии и изисквания, както е и абсолютно изряден по отношение на финансовия феърплей, стриктно следен от УЕФА. Документът, издаден от Лицензионната комисия към БФС, регламентира и безпроблемното участие на червените в Първа професионална лига“, посочват червените.Коментар на новината чрез Facebook