Борисов: Можем да помогнем на "Левски" чрез тотото, ако искат

Борисов: Можем да помогнем на Левски чрез тотото, ако искат

© Георги Кожухаров

Държавният тотализатор може да помогне на „Левски“ в трудната ситуация, в която се намира, рекламирайки в клуба. Това обясни премиерът Бойко Борисов пред медии на среща в Шумен.

Преди седмица започна да се говори, че Българският спортен тотализатор, който според министъра на спорта Красен Кралев дава 30 милиона лева годишно на всички спортове, може да стане основен спонсор на сините. В ръководството на тотото влязоха двама бивши играчи на „Левски“ Христо Йовов и Гошо Гинчев, за които се смята че са приближени до ГЕРБ.

„Казал съм им (на феновете) в разговор, че никой бизнесмен не мога да накарам на сила да стане спонсор на „Левски“. Но това е такъв клуб, че съм казал, че с тотото за реклама можем да им помогнем в един момент, ако искат. Видя се, че имат огромна фенска маса и това няма да е подарък“, каза Борисов.

Преди седмица той се срещна със собствениците на пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“, след като държавата отпусна 37 милиона лева за модернизация на стадионите им.

„Както правим за другите стадиони и на тях можем да помогнем да не им се смеят, че шапките им са без козирка“, добави Борисов, напомняйки че сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ е без козирка.

В Шумен държавата отпуска 3 милиона лева за ремонт на стадион „Панайот Волов“. Освен това премиерът обясни, „че е добре да се дадат и пари за хиподрум“.Коментар на новината чрез Facebook