Бившият национал Благой Георгиев създава своя футболна академия

Бившият национал Благой Георгиев създава своя футболна академия

© LAP.BG

Бившият футболен национал Благой Георгиев обяви създаването на своя школа, с която да се опита да помогне за намирането на нови таланти в България. Халфът, който тръгна от „Славия“ и игра последователно за „Алавес“, „Цървена звезда“, „Дуисбург“ и руските „Терек“, „Амкар“, „Рубин“ и „Оренбург“, прекрати кариерата си през 2017 г.

Георгиев вече набира деца за своята академия, която се нарича BG7 Football Academy и е базирана в София. Ще се приемат момчета между 6- и 15-годишна възраст.

„С доста мои приятели, спортисти, футболисти, доста време обикаляхме и „шпионирахме“ другите школи. Гледахме къде са слабите и силните страни. Искам да благодаря на „Уинбет Арена“, най-модерната база в момента в България, с единственото покритие на тревата коркови тапи, което го няма никъде на Балканите“, коментира бившият национал.

Той ще държи да има контакт между родителите и треньорите, което според него е в основната на идеята му. Друго важно нещо според Георгиев е наблягането на образованието.

„Аз винаги съм гледал да помагам на хора в неравностойно положение, нашата школа ще помага на такива момченца, защото в България има доста таланти, но има доста дечица, които нямат възможност, а са с много добри качества и голям талант. До 1 август ще определим две дечица, а след това ще има и други, на които ще бъде подадена ръка, те ще бъдат изцяло на наши разноски“, добави 38-годишният бивш играч, който има 50 мача за България.

Бившият национал няма намерение да се впуска в битка за президентския пост на Българския футболен съюз (БФС) и подмина темата за управлението на спорта.

Академията на Георгиев е поредната частна школа в София.Коментар на новината чрез Facebook