Бербатов: Мързелив ли? Не, просто бях умен

Бербатов: Мързелив ли? Не, просто бях умен

© Reuters

„Някои хора не го рабират, но ако си умен и мислиш бързо, дори и да си бавен в краката, пак можеш да бъдеш бърз. Позиционираш се по-добре и си използван повече от отбора си. Не съм бил мързелив, а просто умен“.

Така Димитър Бербатов отговори за пореден път на твърдението, че е бил „мързелив футболист“ и не е тичал достатъчно. Бившият нападател на „Тотнъм“ и „Манчестър юнайтед“ даде интервю за BBC Radio 5, в което говори за двата тима, в които остави следа във Висшата лига.

В кариерата си Бербатоов изигра 229 мача във Висшата лига и вкара 94 гола за „шпорите“, „червените дяволи“ и „Фулъм“.

„В началото моят стил изглежда странен за съотбрниците ми, също и за феновете. Може би някои дори са били изплашени, но с времето свикват, защото виждат, че той носи резултати. Разликата е, че изглежда, че не се движа, но аз сканирам игрището и анализирам къде може да има пространства, къде да очаквам топката и да съм там“, обясни Бербатов пред бившия си сътборник в „Тотнъм“ Джърмейн Джинас.

Според нападателят настоящата звезда на „Тотнъм“ Хари Кейн е в идентична ситуация като него с интереса на „Манчестър юнайтед“. Бербатов премина при „червените дяволи“ за 30 милиона паунда през 2008 г.

„Разбирам го, той е на кръстопът. Проблемът е, че „Тотнъм“ не е печелил трофей от времето, когато аз и Джърмейн играехме. „Тотнъм“ е голям клуб, но ситуацията е такава, че техните големи звезди винаги трябва да решат дали да останат или да приемат оферта от друго място“.

Българинът продължава да кара треньорски курсове, като вече има лиценз А. „Няма да бъде лесно. Не знам дали ще стана треньор, но правя всичко възможно да съм максимално подготвен“.Коментар на новината чрез Facebook