Баскетболната федерация започна четиригодишна програма за развитие

Председателят на федерацията Георги Глушков с Виктор Кирков

© basketball.bg

Председателят на федерацията Георги Глушков с Виктор Кирков

Българската федерация по баскетбол предприе реформа в управлението си, за да започне изпълнението на програма за развитие на спорта до 2023 г. Федерацията подписа договор с консултантската компания „Спортс Мениджмънт България“, която през 2019 г. разработи стратегическия документ и ще се заеме с неговото изпълнение.

Управителят на фирмата Виктор Кирков получи правомощия, които са сходни с тези на изпълнителен директор във федерацията. Той няма да има контрол единствено върху финансите на организация, като тази задача остава в ръцете на президента Георги Глушков.

Споразумението е за година и половина, тъй като през септември 2021 г. трябва да се проведе редовно изборно общо събрание на федерацията. Ангажирана е още и счетоводната къща „ЕЛ КА ДЕ“, която трябва да разработи и внедри система за управленско счетоводство.

Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски получава повече правомощия и е назначен на пълен работен ден като мениджър „Национални отбори и развитие на подрастващи състезатели“.Коментар на новината чрез Facebook