Атлетът Тихомир Иванов подписа договор с "Ред бул"

Тихомир Иванов последва примера на парапланериста Веселин Овчаров и кайтсърфиста Никола Абаджиев

© RedBull

Тихомир Иванов последва примера на парапланериста Веселин Овчаров и кайтсърфиста Никола Абаджиев

Състезателят в скока на височина Тихомир Иванов стана третият български спортист със спонсорски договор с „Ред бул“. Той последва примера на парапланериста Веселин Овчаров и кайтсърфиста Никола Абаджиев.

На пръв поглед изборът на Иванов изглежда необичаен, тъй като „Ред бул“ спонсорира предимно състезатели в екстремните спортове. От компанията обясниха пред „Дневник“, че е имало конкурс за трети български спортист, като след разгледаните варианти са се спрели на него.

„През 2019 г. бяха предложени над 10 атлета от България в различни спортове (картинг, мотокрос, ски, downhill bike, паркур, скейтборд). Накрая от всички предложени, глобалният екип на Red Bull, както и ние, видяхме най-голям потенциал в лицето на Тихомир като човек, който да покори световни върхове“, казаха от „Ред бул“ пред „Дневник“.

Иванов е едва вторият мъж в дисциплината след световния шампион Мутаз Баршим , който има договор с компанията.

Новината идва ден след победата на Иванов на държавното първенство по лека атлетика. Със скок от 2.25 м 25-годишният състезател заслужи първото място за седми път.

Българинът ще се опита да намери място на олимпийските игри в Токио, като нормативът за класиране е 2.33 м.Коментар на новината чрез Facebook