Анди Руис иска да остави следа с доминация в бокса

Анди Руис иска да остави следа с доминация в бокса

© Reuters

Световният шампион в тежката категория Анди Руис иска да наложи доминация в бокса. Американският боксьор от мексикански произход заяви, че е амбициран да остави наследство в спорта, като пътят му започва от реванша за три от титлите в категорията срещу Антъни Джошуа.

Мачът между двамата ще се проведе в събота (7 декември) в Дирия, Саудитска Арабия. Руис очаква двубоят да бъде по-труден от първата им среща, като той вярва, че напрежението е в полето на Джошуа.

„Трябва да видим на какво ниво е, защото цялото напрежение ще бъде върху него. При мен няма напрежение, защо аз следвах мечтата си и я сбъднах. Разбира се, че искам повече, искам това да е наследството на Анди Руис“, каза 30-годишният боксьор.

В началото на юни Руис поднесе сензация, след като нокаутира Джошуа в седмия рунд и спечели титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO).

Американецът от мексикански произход нанесе първа загуба на британеца при професионалистите. Наскоро Джошуа заяви, че си е взел поука от поражението и обеща боксова вечер, за която хората да разказват на внуците си.

„Един удар може да промени битката и това се случи на 1 юни. Вероятно ще ми бъде по-трудно от първия път. Трябва да покажа уменията и таланта си“, допълни Руис.Коментар на новината чрез Facebook