Английски клубове дариха на бездомни храната за отложените мачове

Всички мачове във Висшата лига са отложени до 3 април включително

© Associated Press

Всички мачове във Висшата лига са отложени до 3 април включително

Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика „Новини без коронавирус“.

В разгара на пандемията няколко английски клуба привлякоха вниманието си с жест към бездомните хора. Представителите на Висшата лига „Астън вила“ и „Брайтън“ и втородивизионният „Фулъм“ дариха на местни благотворителни организации и домове хранителни продукти, предвидени за продажба в двубоите през уикенда.

Всички срещи от професионалния футбол в Англия обаче са отложени до 3 април като мярка да се ограничи разпространението на коронавируса. В четвъртък представители на клубовете ще се срещнат, за да обсъдят мерки за бъдещето на първенството.

„Астън вила“ и „Фулъм“ са дарили близо 1350 ястия на местни домове и организации за бездомни, съобщава Би Би Си. От своя страна „Брайтън“ е предоставил плодове, зеленчуци, млечни продукти и сандвичи за бездомните в графство Съсекс.

В кампанията се включиха още клубове от различни нива на английския футбол.

От „Брайтън“ дори обявиха, че ще платят на всеки служител, който не е състояние да работи заради заболяване от вируса.Коментар на новината чрез Facebook