Адвокатът на "Левски": Сагата с акциите на клуба не бива да продължава дълго

Васил Божков и мажоритарният собственик на Левски Георги Попов (вдясно)

© LAP.BG

Васил Божков и мажоритарният собственик на „Левски“ Георги Попов (вдясно)

Сагата с акциите на „Левски“ не бива да продължава дълго, заяви адвокатът на клуба Иво Ивков. Според него положението, в което се намират сините, крие опасности.

Мажоритарният собственик на клуба Георги Попов е с повдигнати обвинения от прокуратурата. Той и бизнесменът Васил Божков, който стои зад собствеността на „Левски“, са в ОАЕ, а България изпрати искания за екстрадирането им.

„По-голяма опасност може да дойде, ако дълго продължи несигурността в правното положение в акционерното дружество откъм акционери, собственост, възможност за развитие. Тогава това е потенциална заплаха, ако не се реагира бързо, професионално и гъвкаво и не се предприемат действия незабавно след края на сезона да има лавина от нови дела на самите футболисти“, каза Ивков пред журналисти.

„Това ние трябва да предотвратим с много разговори, с правилна политика и това е постижимо. Не трябва дълго да продължава сагата с акциите, трябва да е ясна собствеността“, добави той.

Иво Ивков

© LAP.BG

Иво Ивков

В момента Ивков защитава „Левски“ по няколко дела. По думите му това с „Главболгарстрой“ е в начален стадий и „е твърде вероятно да завърши със споразумение“.

Футболният клуб спечели на първа инстанция срещу бившия си треньор Делио Роси и помощниците му в дело за 340 хил. евро. Изпълнителният директор Павел Колев заяви наскоро, че „Левски“ е осъден да плати 142 хил. евро на френския „Рен“ за левия защитник Афонсо Фигейредо.

„В договора е записано, че той е трябвало да изиграе 60% от мачовете, но това не се е случило и сме осъдени. Нямам обяснение защо е подписана тази абсурдна клауза, но ще обжалваме да намалим сумата или поне да отложим плащането“, каза тогава Колев. Ивков призна, че е бил юридически съветник на предишното ръководство и е участвал в подготвянето на договора на Фигейредо.

„Корабът е насред доста бурен океан и има силно вълнение, но не мисля, че потъва, поне към момента. Всички трябва да си вършим работата и ще видим какво ще стане. Всичко е възможно, може и да е за добро – клубът да има катарзис и това да му помогне за в бъдеще“, каза Ивков.Коментар на новината чрез Facebook