7 места, където е много вероятно да ви ограбят

Когато пътувате в чужбина, едно от най-важните неща е да си пазите личните вещи. Възможно е, докато се снимате пред Колизеума или Лувъра, да останете без телефон, фотоапарат или портфейл. Ето кои са градовете по света, в които джебчиите са най-активни, според dariknews.bg:

7. Буенос Айрес, Аржентина

Джебчиите в Буенос Айрес имат специален номер. Те ви нацапват с горчица по рамото, все едно ви е изцапала птица, а след това любезен непознат ви предлага да ви почисти. Приемайки този мил жест, трябва да сте наясно, че най-вероятно сте останали без лични вещи.

6. Флоренция, Италия

Скулптурата на Давид на Микеланджело, намираща се в Галерията на Академията във Флоренция, е мястото, където е добре да не се застоявате много, тъй като опитните крадци със сигурност дебнат чантата ви.

5. Париж, Франция

Париж е сред най-посещаваните туристически дестинации и не е изненада, че именно този град е пълен с джебчии. През 2015 г. Айфеловата кула бе затворена за ден заради стачка на служителите, които поискаха помощ от властите за справяне с проблема. През 2013 г. Лувърът също бе затворен поради същата причина.

4. Мадрид, Испания

В Мадрид съществува група крадци, известни като „Босненският клан“. През 2013 г. местната полиция успя да залови четирима представители, при което броят на кражбите намаля с цели 40%. Все пак, ако посещавате Мадрид, имайте предвид, че метрото, музеите и пазарите в града са рай за крадците.

3. Прага, Чехия

В Прага джебчиите не ходят в групи, а поотделно. Тук туристите трябва да са по-бдителни на Карловия мост, Карловата улица, както Староместния и Вацлавския площад.

2. Рим, Италия

Министерството на външните работи на Великобритания нарича джобните кражби в Рим „истинска епидемия“. Най-често личните ви вещи могат да изчезнат около Ватикана и Колизеума.

1. Барселона, Испания

Според официалната статистика на местните власти в Барселона ежедневно се извършват над 300 кражби. Най-бдителни туристите трябва да бъдат на Съборния и Кралския площад, площада Каталуния и улица Ла Рамбла.Коментар на новината чрез Facebook