5 случая, в които хората вярвали, че идва краят на света (ВИДЕО)

Предсказанията за апокалиптични събития, които биха довели до изчезването на човечеството, краха на цивилизацията или унищожаването на планетата ни, датират от незапомнени времена. Независимо дали в основата си са религиозни или строго научни, предсказанията винаги успяват да всеят смут и паника сред хората, макар и не сред всички.

Има обаче, няколко момента в историята на човечеството, когато населението на света е изпадало в масова паника заради настъпването на Апокалипсиса. Все пак краят на света е тема, която вероятно винаги ще буди интереса или страховете на много хора. 

В последните години се появиха какви ли не теории и конспирации, че ще се случи някаква катастрофа, която ще се отрази на човечеството като цяло.

Ето едни от най-големите конспирации за края на света. 

Предсказанието на Джийн Диксън

Американската гадателка Джийн Диксън предсказва в книгата си от 1970 г. „Призив за слава”, че светът ще бъде ударен от Армагедон през 2020 г. В книгата си Диксън пише: „Армагедон ще се случи през 2020 г., когато фалшивият пророк, Сатаната и Антихристът ще се надигнат и ще се борят срещу човечеството“. Диксън е жената, предсказала убийството на американския президент Джон Кенеди през 1963 г.

„Кометата на Бонила“

Според мексиканският астроном Хосе Бонила цивилизацията ни е била на косъм от унищожение през август 1883 г., когато стотици фрагменти от комета се разминали със Земята.

Слънчева буря

По информация от НАСА през 2012 г. силна слънчева буря за малко е щяла да връхлети Земята и да наруши функционирането на електрическите мрежи, „връщайки днешната цивилизация в XVIII век“. Бурята от 23 юли 2012 г. е била най силната през последните близо 160 години, а според НАСА, ако слънчевото изригване бе станало една седмица по-рано, Земята неминуемо е щяла да бъде засегната.

Норвежкият ракетен инцидент

На 25 януари 1995 г. учени от Норвегия изстрелват напълно безобидна ракета за изучаване на северното сияние. В същото време руски радар регистрира нещо подобно на американска балистична ракета и тогавашният президент Борис Елцин е имал десет минути, за да вземе решение за контраатака по САЩ. Според „Росийская газета“ в този ден за първи път Елцин е отворил куфарчето си, в което се е намирало устройството, чрез което е можел да изстреля ядрена ракета. За щастие Борис Елцин не е взел това решение, а няколко минути по-късно е било съобщено, че ракетата е паднала в океана, без да причини вреда.

Големият адронен ускорител

През 2008 г. много хора бяха сигурни, че ЦЕРН ще отвори черна дупка, която ще погълне света с устройството си, което наричат Големият адронен ускорител (ГАУ). Това устройство и било създадено с цел пресъздаване условията във Вселената части от секундата след Големия взрив.

 Коментар на новината чрез Facebook