Яхния със свинско

Необходими продукти

500 г свинска плешка

2 с.л. нишесте

2 с.л. олио

сол

1 глава лук

1 морков

4-5 см. корен джинджифил

2 скилидки чесън

2 корена пащърнак

3-4 с.л. саке

10 бр. гъби шийтаке

1 бяла ряпа

1 ч.л. мед

1/4 ч.ч. соев сос

1/4 ч.ч. мирин

1 литър бульон даши

3 ленти портокалова кора

1 ч.ч. нарязано китайско зеле

пресен лук

варен на пара ориз

Начин на приготвяне:

Поръсете парчетата свинско месо с нишесте и го разнесете по цялата им повърхност.

Загрейте 3-4 с.л. олио в дълбок тиган с огнеупорна дръжка или тенджера и запечатайте месото от всички страни. Поръсете със сол. Извадете месото в чиния.

Обелете и нарежете лука и моркова на едри кубчета. Джинджифилът нарежете на тънки кръгчета, а обелените скилидки чесън – на филийки. Сотирайте зеленчуците в мазнината от месото. Добавете сакето. Щом алкохолът се изпари, върнете парчетата месо в тигана.

Добавете нарязана на едри парчета ряпа и разрязаните на половина гъби. Добавете меда, соевия сос, мирина и бульона и портокаловата кора. Захлупете съда или покрийте с лист хартия за печене и лист алуминиево фолио. Гответе във фурна, на 160 градуса за 2 часа.

Десет минути преди края на готвенето, добавете нарязаното на тънки ивици китайско зеле.

Сервирайте яхнията със свинско месо в дълбока чиния. Поръсете с нарязан пресен лук и гарнирайте с варен ориз.

Картофена запеканка с шунка и кашкавал
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
Запеканка със спанак
Запеканка с извара
Шарена запеканка
Запечени сиренца със спанак и яйце

<!–->




Коментар на новината чрез Facebook