Шри Шри Рави Шанкар: Пийте чай от пресен джинджифил

След всяко хранене пийте чаша чай от пресен джиндифил с разтворена малко куркума на прах и черен пипер. Това съветва Шри Шри Рави Шанкар във връзка с необходимостта да повишим защитните сили на организма си и да ограничим разпространението на Covid-19.

Ето какво пишат от The Art of Living:

Вижте днес как целият свят започна да се поздравява с Намасте! Всички избягват ръкостисканията и поздравите с допир. Тези дни из цял свят Намасте е поздравът, благодарение на който избягваме физическия контакт. Нека го правим още няколко месеца. Без съмнение случващото се ще бъде овладяно, просто е необходимо да продължим да вземаме необходимите предпазни мерки.

Забележете с какви бързи темпове се развиваше човешката раса, всички постоянно пътуваха, вършеха това и онова, всички постоянно в движение. Изведнъж природата ни донесе това бедствие – за да може всички да забавят темпото и да се успокоят. Вижте летищата, ресторантите, кината, дори и офисите – всички те са празни, никъде няма тълпи. По-голямата част от офисите работят от вкъщи сега. Тези, които бяха свикнали да ядат само навън, започнаха да си готвят вкъщи.

Може би в това има скрита благоловия. Да бъдем измъкнати от твърде голямото консуматорство в света, от прекаленото социализиране. В този свят съществува твърде много консуматорство. Научих, че дори в храмовете на Керала няма толкова хора, така че дори Боговете си почиват (усмихва се). Дори Боговете си правят тази толкова необходима почивка. Така че недейте да се притеснявате, просто се грижете за себе си!“

“#Coronavirus Всички трябва да бъдем внимателни, но няма нужда от паника. От друга страна не бива да сме пренебрежителни. Приеми тази предизвикателна ситуация и виж как можеш да я използваш градивно. Може би природата иска да забавим малко бързото трескаво темпо, в което сме.“Коментар на новината чрез Facebook