Шер и Грег Алман: еdna опустошителна връзка, гравирана в сърцето до последния дъх

Смъртта на Грег Алман остави без дъх цялата музикална индустрия. Той ще остане завинаги в музикалната история като част от Залата на славата на рокендрола с The Allman Brothers Band. През 2012 година заслужено е удостоен с награда „Грами“ за цялостен принос. Списание „Ролинг стоун“ го включва в класацията на 100-те най-велики музиканти на всички времена. 

Грег страдаше от тежки здравословни проблеми през последните десетилетия. Имаше сериозни вредни навици, които трябваше да изкорени от живота си. През 1999-та беше диагностициран с хепатит C и претърпя чернодробна трансплантация. Последните си часове прекара в дома си в Савана, Джорджия, с най-близките си хора.

Много известни личности изразиза скръбта си в социалните мрежи, но имаше една кратка изповед, която се открои и то не без причина.

Датата е 27 май 2017-та. Шер е на 71. Публикува в Туитър следния пост:

„Опитах се. Думите не ми стигат Gui Gui*.

Завинаги, Chooch.“

*Милият псевдоним, с който Шер се обръща към Грег по време на връзката им.

Така завършва последна страница на любовната им история. Но нека си припомним как започна всичко.

Бляскавата поп звезда и рокерът купонджия се срещат през януари 1975-та – бурен и динамичен период и за двамата. Шер се развежда със Сони Боно и се бори за родителски, а Грег се е отдал на деструктивната си зависимост към наркотиците и алкохола.

Е, моментът не е никак подходящ, но любовта не чука, когато реши да влезе в живота ни. Когато погледите им се срещат за първи път, между тях избухва взаимно и неконтролируемо физическо привличане. В мемоарите си Алман описва този момент така:

„Миреше така, както си представях, че мирише една русалка. Никога повече не усетих този аромат и никога няма да го забравя.“

Шер е на негов соло концентр в Ел Ей в компанията на медийния магнат Дейвид Джефен. Грег отива при тях и се държи грубо. Дори не ги поздравява и пропуска куртоазията – толкова е запленен от певицата, че губи разсъдъка си. Е, в крайна сметка се сдобива с телефонния ѝ номер и се обажда още на другия ден.

В мемоарите Алан описва първата им среща като най-ужасната на всички времена (завършва с изпадането му в несвяст след употреба на хероин). Втората им среща се състои в дискотека и минава малко по-добре:

„Диско музиката тъкмо навлизаше и ставаше неделима част от нощния живот. Танцувахме. Тя изпи едно питие, а аз – двадесет и едно, разбира се. Прибрахме се заедно в дома ѝ. Показа ми градината си, в която розите тъкмо разцъфваха… А как правихме любов!“

На 30-ти юни 1975-та, само три дни след официалния развод с Боно, 27-годишният Грег и 29-годишната Шер сключват брак в Лас Вегас. Девет дни след сватбата обаче тя подава молба за развод заради неспособността му да контролира зависимостта към хероина и алкохола. Музикантът успява да се вземе в ръце и да си върне любимата. Двойката се събира месец по-късно, но проблемите във връзката се задълбочават. Шер решава да се събере с Боно, за да продължат шоуто си Sonny and Cher Show през 1975-та. Колелото се завърта и този път Грег решава да подаде молба за развод, но решението му се променя, когато разбира, че тя е бременна със сина му. Имайджа Блу се ражда през юли 1976-та. Сега е привлекателен 43-годишен мъж, който поддържа добри отношения с майка си и не крие факта, че е имал трудно детство. 

Семейството позира за корицата на списание People. По това време Шер споделя оптимистичните си прогнози:

Грегъри спря да пие и приключи с всички други субстанции. Винаги съм го обичала, но чак сега усещам, че наистина можем да бъдем заедно. За първи път се чувстваме като семейство.

Двамата решават да се съберат и в професионален план. Избират името Allman and Woman и издават своя първи (и единствен) албум Two the Hard Way през 1977г. За съжаление, той не е оценен високо от критиците и феновете.

Е, семейната идилия не продължава дълго. Двамата решават се разделят официално (и в личен, и в професионален план) още през същата година. Грег споделя за преживяното години по-късно:

За нас нямаше бъдеще, защото тя постоянно се опасяваше, че ще посегна отново към чашката.

Шер от своя страна посвещава песента „My song (Too far gone)“ на вече бившия си съпруг. Куплетът ѝ гласи:

„Сега той е прекалено далеч, за да ме прегърне.

Прекалено далеч, за да има нещо общо с мен.

И той не познава и никога няма да опознае сина си.“

Освен Шер Олман има още пет съпруги и общо 5 деца.

Но знаете ли кое е най-впечатляващото в цялата тази история? Че след цялата драма, която е отпечатана по всички таблоиди, след всички конфликти и раздели, Шер продължава да обича Грег безрезервно до последния му дъх:

„След него никой не ме е карал да се чувствам толкова щастлива. Той е чудесен. И не знам защо не може да го разбере. Той е най-добрият, нежен и любвеобвилен съпруг и баща. Просто понякога го забравя и отива на дъното.“Коментар на новината чрез Facebook