Хората от тази кръвна група живеят най-дълго

Множество проучвания, проведени през годините, доказват, че кръвната група на човек засяга предразположението му към алкохолизъм или дори развитието на злокачествени образувания.

Според учените дори продължителността на живота на даден индивид в голяма степен зависи именно от това каква е неговата кръвна група.

До този извод те са стигнали, след като анализираха състоянието на антитела и червени кръвни клетки, съдържащи се в човешката кръв. Според експертите всяка кръвна група има своите предимства и недостатъци.

Например представителите на 0 кръвна група са по-малко склонни от развиване на сърдечно-съдови заболявания, но в същото време имат проблеми с репродуктивната система и зачеването на деца.

Хората от А кръвна група страдат от чести настинки и нарушения на ендокринната система. Те може да развият диабет и депресия, освен това рискът от развитие на рак на стомаха е много по-висок.

Притежателите кръвна група Б са защитени от различни инфекциозни заболявания, но при тях има по-голям риск от развитие на отит и онкологични болести.

Според учените, хората, които притежават кръвна група АБ са имали най-голям късмет. Те най-рядко страдат от вируси и настинки, въпреки че сред тях има хора със сърдечни проблеми.Коментар на новината чрез Facebook