Тези части на тялото издават истинската възраст на жената

Всеки човек старее различно. Някои са по-младолики, други пък изглеждат по-стари от реалната си възраст. В наши дни пластичната хирургия може да подмлади значително всеки и въпреки това има определени части от тялото, които ще издадат истинската възраст на човек.

Вижте кои са 7-те места от женското тяло, които ще издадат нейната истинска възраст, независимо от цялостния ѝ външен вид:

1. Коса

Косата не само става по-тънка и посивява с възрастта, но и става по-суха и чуплива, предразположена към косопад.

Можете да добавите необходимата влага с помощта на естествени масла, като прилагате и съответните продукти за грижа против стареене на скалпа и косата.

Боядисвайте редовно косата си и я подхранвайте редовно с качествени продукти. Не използвайте неподходящи шампоани и балсами.

2. Ръце

Постоянно изложени на външни влияния, ръцете ви вероятно издават възрастта ви повече от която и да е друга част на тялото.

Излагането на слънце е най-големият виновник за появата на възрастови петна по ръцете. Поради това е необходимо там да се прилага слънцезащитен крем с висок фактор.

Кожата на ръцете най-често влиза в контакт с химикали, които са част от продуктите, които използвате ежедневно. Намалете контакта с тях до минимум, ако искате да поддържате ръцете си млади. Използвайте защитни ръкавици, когато вършите всякаква домакинска работа. Не забравяйте да нанасяте крем за ръце поне веднъж на ден.

3. Лакти и колене

Кожните гънки по тези места са много неприятни и е препоръчително непрекъснато да се овлажняват и да се натъркват със скраб поне веднъж седмично.

4. Клепачи

С възрастта тънката кожа на клепачите се разтяга, а мускулите стават по-слаби. За съжаление, това може да доведе до излишна мазнина под долния и горния клепач, създавайки торбички под очите.

Можете да предприемете някои действия, които могат да помогнат за решаването на този проблем: консумирайте по-малко сол, пийте повече вода и си осигурете достатъчно сън в допълнение към правилното хранене. По-добре е да се сбогувате с цигарите: никотинът влияе негативно на колагена в кожата. В някои случаи (при наличие на тежки хернии) се препоръчва хирургична корекция.

5. Зъби

С напредване на възрастта се наблюдава и пожълтяване на зъбите. Ходете по- често на стоматолог и следете здравето и белотата на зъбите си.

6. Уши и нос

Те са първите издайници на възрастта, тъй като се удължават с възрастта заради хрущялната си структура. Меката част на ухото увисва, след това и края на носа.

7. Шията

Шията често изглежда по-стара от лицето, най-вече защото кожата в тази област е по-тънка, отколкото на лицето. Превантивните мерки, като например използването на същите продукти, които нанасяте и върху лицето, самомасаж и специални упражнения за шията, са добра идея, ако ги приложите преди драстичната промяна на шията.Коментар на новината чрез Facebook