С колко тоалетна хартия ще преживеем COVID-19

Пандемията от COVID-19 хвърли в паника цяла Европа, а и целия свят. Страха на хората от вируса се оказа по-малка от този да останат в изолация за неопределено време и… без жизненоважни продукти като… тоалетна хартия. Ето защо хората се хвърлиха към магазините, където разграбиха наличните стоки и най-вече една определена. Да, точно така, става дума за „безценната“ тоалетна хартия. Тази мания в един момент започна да граничи с безумие.

Видеоклипове на блъсканици в супермаркетите напълниха социалните мрежи, а някои от тях дори завършват с физически битки, изискващи полицейска намеса.

А вие притеснявате ли се дали имате достатъчно тоалетна хартия за преживяването на коронавируса? Но от колко от нея наистина имате нужда? И какво да направите, ако се случи немислимото и тя свърши?

С колко тоалетна хартия ще преживеем COVID-19

Тук ще ви помогнат онлайн изчисленията на два сайта: howmuchtoiletpaper.com и www.blitzrechner.de/toilettenpapier.

В тези сайтове любопитни потребители могат да разберат колко дълго ще издържат техните запаси. Просто въвеждате колко ролки имате и колко често ходите до тоалетната. Можете да коригирате настройките за броя на хартийките, които използвате при едно изхождане, броя на пластовете хартия на парченце, броя на членовете на семейството във вашето домакинство и колко дълго смятате да останете у дома.

С колко тоалетна хартия ще преживеем COVID-19

Най-общо казано, хората са склонни да надценяват своите нужди от тоалетна хартия, пише един от двата немски уебсайта. „Много хора използват повече тоалетна хартия, отколкото е необходимо. За едно ходене до тоалетна “един или два листа трябва да са достатъчни“, добавя той.

Човек със запас от 10 рула, който използва нормалното количество хартия три пъти на ден, трябва „оцелее“ с тях 53 дни, пише сайтът. Той отбелязва, че това е 39 дни по-дълго от препоръчителната 14-дневна карантина за тези със симптоми.

Уебсайтът предлага и някои алтернативи на тоалетната хартия, ако рафтовете на супермаркетите са празни. Кърпи за ръце, парчета плат от стари дрехи и дори бърз душ – всички са добри възможности“. Но внимавайте да не изпуснете някои от тях в тоалетната чиния, тъй като те могат да запушат тоалетната“, съветва сайтът.Коментар на новината чрез Facebook