Спагети с рачешко месо и фенел

Необходими продукти

500 г спагети №1 (капелини)

1 с.л. зехтин

2 бр. лук шалот

1 скилидка чесън

10 г масло

1/2 глава фенел

1/4 ч.ч. бяло вино

200 мл течна сметана

250 г рачешко месо

1 връзка див лук

3 стръка магданоз

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на ситно лука. Запържете го в умерено загрят тиган с 1 с.л. зехтин. Добавете и смачканата и нарязана на едро скилидка чесън. Гответе до омекване, около минута.

Изрежете твърдата част в основата на главата фенел и го нарежете на ситно. Добавете го в тигана. Разбъркайте, добавете маслото и овкусете със сол. Гответе 4-5 минути до омекване на фенела.

Добавете виното и деглазирайте тигана. Щом половината течност се изпари, добавете сметаната и оставете да заври.

Сварете спагетите в тенджера с вряща вода за 1 1/2 – 2 минути.

В соса добавете предварително изваденото месо от сварен рак. Разделете месото с помощта на дървена лъжица. Гответе 1 минута.

Прехвърлете изцедените спагети в тигана заедно с малко вода от варенето. Разбъркайте много добре. Добавете нарязаните магданоз, див лук и няколко стръка от зелената част на фенела. Разбъркайте.

Поднесете спагетите топли, като добавите щедро количество рачешко месо и фенел от соса.

Още рецепти за спагети:

Спагети с рачешко

Спагети Aglio e Olio

Сметана, топено сирене, спагети

<!–->




Коментар на новината чрез Facebook