Сано разкри: Бай Мангал се роди в ареста (ВИДЕО)

Забавният хит на триото братя Мангасариян, „Бай Мангал” се родил след една паметна вечер в ареста. Това разкри актьорът Александър Сано, прочут с ролите си в „Под прикритие” и „Ягодова луна”.

Сано и Силвестър Силвестров се оказали в затвора след опит за кражба на авточасти. „Бяхме нелепо арестувани със Силвестър Силвестров след постановка в Народния театър. Блъсната кола, същата като на Силвестър стоеше месеци наред до блока, където той живееше. Просто решихме да вземем една част от нея, от която той имаше нужда за своето возило. Съсед ни видял и звъннал в районното. Изкарахме 18 часа в ареста. На сутринта бяхме единствените бели хора там”, спомня си Сано.

Историята на култовия хит той сподели в интервю пред Тото от „СкандаУ”. Часове след пускането им от ареста Косъма, както е известен Сано и колегата му написват заедно текста на култовото парче.

Нелепата история слага и началото на комедийната група „Братя Мангасарян”. Триото просъществува цели шест години, а прякорите на тримата — Зюмбюл, Кулю и Среброто се превръщат в култови образи, помнени и до днес, пише flagman.bg.

Сано е категоричен, че годините му като Среброто са едни от най-хубавите в живота му. В момента актьорът е изцяло отдаден на киното и е щастлив, че се изявява успешно и като продуцент. Филмът му „Диви и щастливи” се превърна в любим на хиляди зрители и обиколи киносалоните в страната и чужбина. „Безкрайно съм доволен от резултата”, казва още Сано за проекта.Коментар на новината чрез Facebook