Русия построи покрит вариант на "Дисниленд"

Русия ще се сдобие в събота с първия голям увеселителен парк на закрито. Той се нарича „Островът на мечтите“, намира се на проспект „Андропов“ в Москва и е най-големият от този тип в Европа.

Входът му прилича на приказен замък, а върху 30 хектара са разположени тематични зони като Селото на смърфовете, Костенурките нинджа, Hello Kitty, Хотел „Трансилвания“, Маугли в страната на динозаврите, Замъкът на Снежната кралица и др.

Русия построи покрит вариант на Дисниленд

© Mos.ru

Президентът Владимир Путин посети комплекса в четвъртък с московския кмет Сергей Собянин и поговори и се снима с деца в неравностойно положение, които пристигнаха специално за визитата му, разказва „Ройтерс“.

Агенцията коментира, че през последните години Русия се опитва да строи по-големи и по-добри обекти от тези на Запад и се гордее с големите си инфраструктурни проекти, за да демонстрира, че е сила, с която трябва да се съобразяват всички. „Островът на мечтите“ не е изключение.

Русия построи покрит вариант на Дисниленд

© Reuters

Московските власти изтъкват, че стъкленият купол е няколко пъти по-голям от този на Galeries Lafayette в Париж и повече от два пъти по-голям от този над Райхстага в Берлин.

Но има и критици на съоръжението, според които то е прекалено екстравагантно и с необичаен дизайн. Популярният блогър и фотограф Иля Варламов го включи на седмо място в своя Топ-100 на най-грозните сгради.Коментар на новината чрез Facebook