Рецептите от Hell’s Kitchen: Стек на скара със зелен боб, картофи на тиган и пиперен сос

Продължаваме да ви разкриваме тайните от кухнята на Hell’s Kitchen. Днес се спираме на рецептата за стек на скара със зелен боб, картофи на тиган и пиперен сос.

***

Продукти:

Рибай стек – 300гр

Зелен боб – 20гр.

Лук – 15гр.

Чесън – ½ скилидка

Краве масло – 50 гр

Олио – 20мл.

Картофи – 200гр.

Бекон – 50гр.

Пресни билки: мащерка – 5гр.

Сол – на вкус

Черен пипер – на вкус

Деми глас – 100мл.

Начин на приготвяне:

Стека намазняваме от всички страни със зехтин. Поставяме го върху загрятата скара и овкусяваме със сол и пипер. В отделен съд запържваме шалот, чесън и зелен боб. Задушаваме със зеленчуков бульон и подправяме.

Сотираме до златисто бланшираните картофи, нарязани на кубчета. Добавяме кромид лук и бекон (бруноа). Овкусяваме със сол, мащерка и черен пипер. Монтираме с малко масло.

За соса:

Кипваме деми глас с пипер меланж.

<!–->



Коментар на новината чрез Facebook