Рецепта на деня: Детски ракбургер

Всяко детство минава с поне един епизод на анимационния филм „Спондж Боб“. Симпатичната жълта гъба е известна не само сред децата, но и сред възрастните. А голямата тайна как се приготвя вкусният ракбургер в ресторанта на г-н Рак дразни любопитството на мнозина, пише vesti.bg. Ето, че мистерията вече е разкрита. Оказва се, че специалната съставка на бургера се крие в кюфтето.

Необходими продукти:

За кюфтетата:

6 рулца от раци

1 картоф

1 глава лук

копър

черен пипер и сол

олио

За бургера:

питки

горчица

маруля

сирене чедър

домат

кисели краставички

кетчуп

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно рулцата от раци, пресовайте един сварен картоф, разбъркайте ги с нарязаните копър и лук. Овкусете с черен пипер и сол. От получената смес оформете кюфтетата и ги изпържете.

Когато станат готови, започнете с подредбата на ракбургера. В питката добавете горчица, маруля, сирене чедър, домат, кисели краставички и кетчуп.

Това е тайната рецепта за перфектния ракбургер, зарадвайте детето си и пригответе вкусния сандвич с негова помощ.



Коментар на новината чрез Facebook