Принц Хари продължава с жестоките удари по кралското семейство

На 19-и май принц Хари и Меган Маркъл отпразнуваха втората си годишнина от сватбата. Херцозите на Съсекс се врекоха във вечна вярност през 2018-а година. Сватбата им беше зрелищна гледка, за която се говори месеци наред, а милиони гледаха на живо как протича бракосъчетанието им. Пресата почти под микроскоп разгледа роклите на шаферите, менютата, списъка с гости и техните тоалети. Съпрузите пък бяха в центъра на вниманието и прожекторите месеци наред. Още тогава се заговори, че Меган и Хари са бунтарите на кралското семейство, като направиха неща, които никой не си позволяваше да прави във фамилията.

Още от тогава медиите следят отблизо дори и най-малките детайли и подробности около живота на младата двойка. Често пъти наяве биват изкарвани скандални неща, а Хари и Меган не се свенят да влизат в съдебни спорове с много от изданията на Острова.

Преди известно време двамата решиха да се отдалечат от кралското семейство и според споразумението, което сключиха с кралицата, техните задължения към короната приключиха в края на месец март.

Това обаче не означава, че британската преса е спряла да се интересува от принц Хари и съпругата му. Едно от списанията забеляза нещо шокиращо във визията на херцога на Съсекс. Оказва се, че той е сменил годежния си пръстен, след като е скъсал с кралското семейство. Хари вече носи напълно различно бижу от това, което носят другите членове на семейството.

Той е заложил на бижу от платина, а не класическо уелско злато, носено от принц Чарлз и принц Уилям. Така за пореден път нарушава традициите на британския двор.

Годежният пръстен на Чарлз е изработен от класическо злато – също като на останалите от кралското семейство. Той е подарък от кралицата. Златото е част от личната колекция от уелско злато от несъществуващата вече мина в окръга.

Хари обаче е решил да се откаже от тази традиция и е заменил подаръка с елегантна платинена сватбена халка. Защо обаче е решил да стори това, не е ясно.

Знаейки все пак за неговата бунтарска природа, може да се предположи, че решението му е продиктувано от желанието му да не следва сляпо традициите на кралското семейство фанатично във всеки един детайл.

Меган от своя страна, за разлика от съпруга си, продължава да носи пръстена от уелско злато, с който бе и на сватбата.Коментар на новината чрез Facebook