"Огнената тайна" и други новели" от Стефан Цвайг

Огнената тайна и други новели от Стефан Цвайг

Сборникът „Огнената тайна“ и други новели“ на австрийския автор от еврейски произход Стефан Цвайг се завърна в книжарниците благодарение на „Колибри“.

Историите излизат за пръв през 1911 г. под заглавието „Първо преживяване. Четири новели от света на детството“ и както то подсказва, става въпрос за сюжети, свързани със съзряването. Преводът е на Димитър Стоевски.

В края на 2018 г. „Колибри“ преиздадоха мемоарната книга „Светът от вчера“. От Стефан Цвайг на български език може да се намерят още „Нетърпеливо сърце“, „Мария Стюарт“, „Пътуване в миналото и други новели“, „Шахматна новела“, „Писмо от една непозната“.

Стефан Цвайг е роден през 1881 г., учи в Берлин и Виена и е един от високо оценяваните писатели и драматурзи в Европа през 20-те и 30-те години на ХХ век. През 1934 г. заминава за Лондон покрай гоненията на евреи в нацистка Германия, а по-късно намира подслон в Бразилия. Умира през 1942 г. в Рио де Жанейро след двойно самоубийство, което извършва заедно със съпругата си.

Читателите на „Дневник“ могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безплатна доставка тук.Коментар на новината чрез Facebook