Няколко трика, за да не се запотяват очилата ви при носене на маска

Ако използвате диоптрични очила, сигурно вече сте забелязали неудобството, което се създава, докато носите маска, а именно замъгляването на стъклата.

Тази комбинация вече е в списъка на неудобните усещания заедно със запотяването на очилата, когато влизаме от студено място в топло. В сегашната ситуация обаче съществуват няколко трика, които могат да помогнат.

маска очила

Стегнете около носа и ушите

Излизането на въздух над носа е знак, че маската не е достатъчно стегната около носа. Ако ползвате модел с метален елемент на върха, наместете го по контура на лицето си. Медицинските маски като N95 не допускат излизането на почти никакъв въздух над носа, но при текстилните е нормално да се появи замъгляване. В такъв случай опитайте да стегнете маската, ако е възможно.

Регулирайте връзките или ушните бримки, така че маската да приляга плътно към лицето ви. „Ако въздухът излиза от върха, маската не е сложена правилно“, каза Шон Со-Лин, преподавател в Джаксън института за глобални въпроси към Йейл. „По-голямата част от дъха трябва да преминава през маската. Ако усещате, че въздухът навлиза или излиза около маската, затегнете връзките.“


Блестящият и дълготраен маникюр у дома е мисия възможна с новата колекция на Douglas
Edna препоръчва


Преместете очилата си към върха на носа

Дръпнете очилата си надолу, така че да не бъдат в пряката траектория на горещия дъх, който излиза от маската. Така може да е малко по-неудобно за зрението, но не затруднява толкова, колкото замъглените стъкла.

Мийте стъклата си със сапун и вода

Ако обичайно почиствате очилата със сапун и вода, не ги избърсвайте, а ги оставете да изсъхнат естествено. Това може да предотврати замъгляване, оставяйки защитен филм върху стъклата.

Продукти за целта

Ако сте склонни да инвестирате допълнително в комфорта си, друг вариант са спрейовете против замъгляване на стъкла, които бихте могли да откриете онлайн.

Прочетете още:Коментар на новината чрез Facebook