Неподозираните тайни на Ким Чен Ун

Когато Ким Чен Ун става първият лидер в Северна Корея, срещнал се с президент на САЩ, мнозина се надяваха, че това е знак за раздяла с мъчителното минало на нацията. Но само 3 години преди да се срещне с Доналд Тръмп през 2018 г., синът на Ким Чен Ир възкреси една от най-мрачните традиции на режима – тайните момичета, задоволяващи едни от най-първичните нужди на севернокорейските лидери. Тази група, в която има и невръстни девойки, е създадена от дядо му – Ким Ир Сен, съобщава New York Post.

Неподозираните тайни на Ким Чен Ун

Доклад сочи, че харемът се състои от 2 000 момичета. Местонахождението на Ким беше неизвестно до днес, когато Севернокорейската централна агенция съобщи, че диктаторът е открил завод за изкуствени торове северно от столицата Пхенян. Отсъствието му предизвика редица слухове за здравето му. Някои дори предполагаха, че е починал, а чуждестранни разузнавателни служби заявиха, че той всъщност се намира в луксозното си имение във Вонсан, далеч от пандемията от COVID-19. А именно там – зад стените на неговите дворци, групата от момичета осигуряват забавление за високопоставени севернокорейски служители.

The Sun твърди, че момичетата пеят и танцуват за елита на нацията, но също така участват в сексуални игри. Смущаващ е фактът, че в доклада пише, че някои от момичетата са едва 13-годишни. Те са изведени директно от училище, за да могат да са на разположение на лидерите. Дисиденти от Северна Корея дори казват, че някои от момичетата трябва да преминат медицински прегледи, за да докажат, че са девствени, преди да се присъединят към харема.

Неподозираните тайни на Ким Чен Ун

Но как точно е основана тази група от момичета и e върната по нареждане на Ким Чен Ун?

„Групата за удоволствия“ започва работа по време на управлението на основателя на Северна Корея – Ким Ир Сен. Той все още се смята за вечен президент на страната, въпреки че почина през 1994 година. В края на 70-те години той изпраща свои служители да намерят най-привлекателните млади жени и момичета, които да пеят и танцуват. Някои от тях започнали работа като прислужници, а на най-привлекателните е било наредено да станат сексуални робини на лидерите. Много от тях били на възраст 13 и 14 години.

Ким Ир Сен имал афинитет към девствените момичета, защото вярвал, че сексуалният контакт с тях ще му позволи да усети жизнената сила на момичето. Властите съобщавали на родителите, че дъщерите им са отведени на важна мисия, за да служат на Ким Ир Сен. Момичетата били държани в именията на партийните лидери и правели каквото им бъде наредено.

След като бъдат включени в „групата за удоволствия“, момичетата се разпределят в различни звена. Очаква се някои да пеят и танцуват, а други правят предимно масажи и понякога се изпращат за практика в чужбина. След смъртта на Ким Ир Сен синът му Ким Чен Ир поддържаше „групата за удоволствия“ и имаше голям брой любовници.

Неподозираните тайни на Ким Чен Ун

За други членове на династията Ким също се твърди, че са експлоатирали момичетата. Кенджи Фуджимото, бившият суши готвач на Ким Чен Ир, твърди, че братът на дядото на Ким Чен Ун, „прослушвал“ момичетата дали могат да пеят. „За да ги одобри за прослушване, момичетата първо трябва да правят секс с него“, казва Фуджимото.

Много малко подробности за дейностите на момичетата, доставящи удоволствие, станаха известни, извън затворения комунистически режим на Северна Корея. През 2010 г. жена, известна като Ми Ханг, заяви, че е била част от тези момичета цели две години. Тогава тя сподели, че е вербувана, когато е била 15-годишна ученичка. „Инспектираха всички студентки. Разбраха всичко за моята фамилия и нейната история. Попитаха ме дали съм спала с момче. Изпитвах толкова срам да чуя такъв въпрос“, разказва тя.

Племенникът на Ким Ир Сен – Лий, публикува статия, в която споменава за сексуалните робини. Към нея той споделя и картина, нарисувана от него, на която са изобразени лудите партита в резиденцията на Ким в Пхенян. Купоните продължавали до ранни зори, като алкохолът и сексът били неизменна част от тях. „Партитата включваха ядене, пиене и танци, но обикновено завършваха с еротични игри. Любимата игра беше тази, в която губещите трябваше да свалят дрехите си една по една, независимо мъж или жена е“, пише Лий в материала си. Той допълва, че някои партита са били посветени единствено на секса, когато Ким е бил в особено добро настроение.

Статията е публикувана, докато Лий живее в изгнание, преди да бъде убит през 1997 година. Харемът, основан през 70-те години на миналия век, се разпада, когато Ким Чен Ир умира през 2011 г. и синът му Ким Чен Ун поема властта. Твърди се, че това се е случило, защото Ким Чен Ун не се доверява на никого от администрацията на баща си – включително на жените и момичетата от „групата за удоволствия“.

„Жените, които забавляваха баща му, знаеха много тайни и им беше наредено да не не разкриват никаква информация, преди да бъдат изпратени обратно в родните си градове“, заяви севернокорейски експерт. Смята се, че всяка от жените е получила около 4000 долара, което е потресаващо голяма сума пари на фона на бедността в комунистическата държава. За 4 години харемът напълно прекратил дейността си. Но през 2015 г. в Южна Корея се появиха съобщения, че Ким Чен Ун набира нови момичета и жени за „групата за удоволствия“. Твърди се, че лидерът има вкус към по-пластични девойки. Източник от Южна Корея споделя, че високите и красиви жени, които са нови, трябва да преминат обучение в хотел в Пхенян, преди да бъдат назначени да работят. На тях им се обяснява, че всичко е строго секретно и трябва да пазят тайна.Коментар на новината чрез Facebook