Мира Добрева слиза от ефира на БНТ

Русата водеща Мира Добрева слиза от малкия екран до седмица, твърди „Уикенд“, позовавайки се на свои източници в БНТ. Предаването на Добрева „Отблизо“ ще има нови водещи от 8 декември. В неделното тв студио занапред ще се подвизават Боряна Граматикова и журналист, когото титулярката определя като „млад и красив колега“.

Самата Добрева потвърди рокадата пред репортер на изданието. „Да, истина е, че ще мина предимно зад кадър. От доста време искам да се откажа от воденето и да се занимавам само с филми, с документалистика. Ръководството не беше съгласно да се оттегля, но след много разговори по темата успях да убедя началниците да дадем шанс за изява на други лица. Аз ще продължа да съм стожер, продуцент и автор на значимите рубрики в „Отблизо“, сподели знаменитата водеща и съпруга на режисьора Жоро Торнев.

Предаването на Мира Добрева е сред рубриките с най-висок рейтинг в ефира на националната медия. То от години има стабилна аудитория, която нараства всеки сезон. Въпреки добрите резултати обаче, Мира е категорична, че вече не желае да е главна водеща. Добрева работи върху няколко други значими проекта, на които иска да обърне по-голямо внимание.

Преди година Мира бе сред звездите в последния „ВИП Брадър“. Там стана ясно, че звездата преживява криза в отношенията с мъжа си, но двамата успяха да изгладят противоречията си и до днес все още са заедно. След края на риалити формата Добрева получи покана за свое предаване в Нова, което обаче отхвърли и избра да остане в БНТ.Коментар на новината чрез Facebook