Мел Си се изповядва в песен, Марк Ръфало блести с емоционална роля и още (Плейлистът на Edna #13)

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Искрено и лично

След денс парчето “High Heels” от миналата година (припомнете си тук) Мелани Си разголва душата си за равносметка в своя нов диско сингъл. В кадрите към клипа на “Who I Am” Спорти Спайс е едновременно обект, на който е посветена цяла изложба, и посетител, пътуващ през различните периоди в живота си. Мел Си нарича споделя, че песента е доста лична, а сами чуваме, че в нея описва своето пътуване към себеприемането.

Винаги на мода

Четвъртият албум на Адам Ламбърт излезе преди броени дни и не разочарова с фината смесица от фънк, диско и глем рок. Едноименното парче “Velvet” е новият сингъл от колекцията, а клипът показва и вдъхновението зад музиката в нея. Във видеото към песента Адам е в ролята на дизайнер от 70-те, който обаче не се стреми да сътвори идеалните дрехи, а е в търсене на Единствения, създаден по негова мярка.

Близки, но далечни

Михаела Маринова е на дни разстояние от премиерата на първия си албум „Стъпка напред“. Малко преди това слушаме новия ѝ сингъл „Страх от самота“, чийто текст и музка е на самата Михаела, която зряло описва какво се случва, когато двама души останат заедно по навик. Затаяваме дъх не само заради силните ѝ вокали, но и с красивото видео, режисирано от Стефан Н. Щерев на морския бряг край Шабла.

КИНО

Братята с големи сърца

Сред обещаващите заглавия на HBO този сезон е мини сериалът „Дотолкова съм сигурен“ по едноименната бестсълър книга на Уоли Ламб. В него Марк Ръфало се впуска в ролите на двама близнаци – Томас, страдащ от параноидна шизофрения, и Доминик, който се опитва да измъкне от психиатричната клиника своя брат и да спаси личния си живот. Как ще се развие сложната семейна драма ще разберем след 27 април, когато е премиерата на сериала.

Двама са много

Фрог (Винс Вон) е наркобарон, чийто заповеди на Юг изпълняват двама мъже, макар и никога да не са го виждали. Кайл (Лиам Хемсуърт) и Суин (Кларк Дюк) нямат право да се отказват, но са на път да се превърнат в негови врагове, решавайки да променят метода си на работа. В криминалната комедия “Arkansas” с премиера през май участват още Вивика Фокс и Джон Малкович.

Бягство от реалността

Руби и Били са бивши партньори, които решават да избягат от ежедневието си благодарение на едно взаимно обещание, дадено преди 17 години – ако единият изпрати съобщение „Бягай“, а другият отговори със същото, двамата оставят всичко и потеглят на път през страната. Продуцент на мини сериала „Бягай“ е нашумялата Фийби Уолър-Бридж (“Fleabag”), а от 12 април в главните роли ще видим Мерит Уийвър и Донал Глийсън, които ще ни забавляват с хумор и житейски размишления.

ОЩЕ

Нейните кафеви очи

Ако опушените очи са ти слабост и не искаш да ги имаш единствено вечер, Джесика Алба е твоят човек. Директно от своята баня в Ел Ей 38-годишната актриса споделя пред Vogue стъпките към този тип грим, като посочва и едно разрешение за падащите по бузите пигменти и оформянето на „човката“, за което едва ли много от нас са се сещали – употребата на маска под очите.

Прочетете още:

<!–->Коментар на новината чрез Facebook