Мартина Ганчева: Наградата "Мис ТВ чар" ме амбицира да правя, това което правя, още по-добре

Мартина Ганчева е журналист със задълбочени познания в сферата на международните политически отношения, историята и литературата, следи отблизо културния живот в България и Европа. Позната е на зрителите на NOVA като лъчезарната водеща на „Събуди се“.

Този четвъртък очарователната водеща бе удостоена с наградата „Мис ТВ чар”. Ето какво сподели тя за наградата, за любимите си занимания в свободното време и кои са жените, които я вдъхновяват:

Ние знам, че ежедневието ти е изключително динамично и натоварено. Сподели ни как обичаш да се грижиш за себе си и къде е твоето скривалище от градския стрес?

Спорт, здравословна храна, дълги разходки пеша, когато не съм на работа. Но най-много се зареждам, когато пътувам.

Мартина Ганчева

Танците са твоята голяма страст. Има ли връзка между опита, който имаш на сцената, и професионалните успехи, които постигаш на малкия екран?

Обичам танците наистина, но ги оставих преди около четири години, защото групата ни се разпадна. Когато човек влезе в залата и се остави на мелодията, на ритъма и хореографията, абсолютно изключва за околния свят, за проблемите и битовизмите. Това усещане много ми липсва. А дали има връзка между опита на сцената и този в телевизията – различни са. Адреналинът е различен, публиката е различна, начинът на случване е различен.

Освен танците, разбрахме, че проявяваш интерес и към екстремните спортове, освен това се занимаваш с изработка на бижута, а отгоре на всичко си горда стопанка на няколко домашни любимци. Как успяваш да намериш време за всичко това? Кога решаваш, че трябва да направиш компромис с нещо, което ти доставя удоволстие?

От танците се отказах (засега). Бижута не съм правила от години – вдъхновение не ми липсва, но нямам свободно време. Мислила съм някой ден да отворя бутик, но сега не е на дневен ред. Въпреки че малко се е променила картината, която описахте, аз съм динамичен човек, винаги правя по няколко неща. Гъвкава съм и успявам да ги комбинирам. Ако правя компромис, обикновено е със съня. Рядко се отказвам от нещо, което ми доставя удоволствие. По-скоро го заменям с друго :-] Или както бабите казват – „Шило в торба не стои“.

Мартина Ганчева

Признаваме си, че никак не бяхме изненадани, когато разбрахме, че именно ти получаваш наградата „Мис ТВ чар“ в конкурса на Дарик радио – „Мъж на годината“. Как това признание успя да повлияе върху твоята лична самооценка?

Наградата е признание. Безспорно. Но не съм от хората, които гъделичкат егото си с подобен тип оценки. По-скоро ме амбицира да правя, това което правя, още по-добре. Дава ми стимул да вървя напред.

8 март наближава и по този повод решихме да попитаме нашите читателки кои са 8-те жени, които ги вдъхновяват. Днес се изкушихме да предизвикаме и теб.

Майка ми и другите жени в рода ми заемат първите места в класацията. Най-вече заради силата на духа, а не само заради красотата. Иначе ме вдъхновяват жени политици, учени, писатели, актриси и модели. Но няма да е честно да изброя 8, а да не спомена другите 88.

Мартина Ганчева

<!–->Коментар на новината чрез Facebook