Куче сложи лапа на ръката на умиращо момче и …

Жителка на английския град Саутхемптън, Зоуи Релф, разказа как тригодишният ѝ син, който бил в интензивното отделение на местна болница след мозъчна операция, бил излекуван благодарение на куче на име Лео. Нейната история беше споделена от The Mirror.

Здравето на момчето Оскар Хаскел, което се появило на операционната маса поради рядко заболяване на мозъка – остър дисеминиран енцефаломиелит, се влошаваше всеки ден. Той постепенно преставал да реагира на външни стимули. Лекарите предупредили майка му, че тя трябва да бъде подготвена за най-лошото.

Лекарите предложили на майката алтернативен начин за лечение на умиращия ѝ син с терапия с домашни любимци и вкарали в стаята голдън ретривър на име Лео. По съвет на лекарите жената започнала да разговаря с детето и му обещала, че ако се възстанови, ще му вземат кученце. Щом кучето поставило лапата си на ръката на Оскар, ускореният пулс на момчето се върнал към нормалните стойности.

„Беше страхотно. Лекарите викаха, това беше просто чудо. Лицето му беше обездвижено, той изобщо не помръдваше. И изведнъж се усмихна“, спомня си Релф. Изминаха четири години оттогава и състоянието на Оскар само се подобри. Майка му реши да сподели историята точно сега.

По-рано беше съобщено, че жител на Австралия преживял клинична смърт, продължила 90 минути, след което сърцето му отново започна да бие. Обикновено след толкова дълга клинична смърт човешкото тяло не може да се възстанови напълно, но при пациента не са открити нито психически, нито физически отклонения.Коментар на новината чрез Facebook