Кога сексът е най-ползотворен?

Сексът може да окаже много положителен ефект, ако го правите в определени моменти. Вижте кои са те, според struma.bg:

Преди важно събитие

Сексът непосредствено преди важна презентация или работна среща намалява напрежението, успокоява нервите и редуцира стреса.

Сутрин

Оказва се, че тялото ни е създадено за сутрешен секс. Не само защото тогава нивата на тестостерон и окситоцин са високи, но и произведените ендорфини по време на секс ще запазят доброто ви настроение през целия ден.

При настинка

Сексът подобрява имунната система. Ето защо креватните занимания са идеалното лекарство за моментите, в които се чувствате леко „неразположени“ и усещате, че настинката ви застига. Естествено, не става въпрос за сериозен грип, но сексът е идеалният начин да се спасите от него, осигурявайки си естествена защита за организма.

Около овулацията

Според проучванията, на около 14-тия ден от цикъла на една жена, клиторът се уголемява с 20%, което казано на по-прост език, означава по-силни оргазми. Това са и дните около овулация, което обяснява подготовката и желанието на тялото за секс.

След тренировка

Непосредствено след тренировка, циркулацията на кръвта е завишена, тонусът е повишен, настроението също. Производството на тестостерон в тези моменти пък повишава сексуалното желание. Затова сексът след тренировка е много по-интензивен, горещ и води до силни оргазми.

След лош ден

Доказано е, че сексът намалява значително нивата на стреса и напрежението. Затова, ако сте имали лош ден на работа или много проблеми, сексът е един от най-добрите начини да се освободите от натрупаното напрежение

Когато сте направили нещо, което е повишило адреналина ви

Когато направите нещо, което ви плаши или просто заради което сте излезли от зоната си на комфорт, нивата на адреналин рязко се покачват, чувствате се развълнувани и именно тогава тялото ви е настроено напълно за сексуални занимания.Коментар на новината чрез Facebook