Как порно актрисите се подготвят за работата си?

Много хора си мислят, че могат да бъдат порно звезди. Това е донякъде вярно, ако става въпрос за пълнолетни, които доброволно се снимат как мачкат чаршафите и публикуват съдържанието онлайн (безплатно или срещу заплащане в зависимост от избраната от тях платформа), но това само по себе не ги прави „порно звезди“, пише webcafe.bg

Но истината е, че да станете звезда в този специфичен бранш не е толкова лесно. Това изисква много повече от това да ви снимат как правите секс. Напротив – отнема определена подготовка, за да „влезете в роля“ – психически и физически.

Въпреки че няма официална методика за подготовка за влизане в персонаж, онези актриси от жанра, които успяват да се превърнат в познати имена, са най-често тези, които отделят времето да се подготвят за всяка една сцена и всяка една „роля“. Ако ще и нещата от един определен момент нататък да стават еднотипни.

Тази специфична подготовка варира в зависимост от критериите на самата сцена, която ще се заснема, както и от типа порно филм. Ако в него има някаква история, значи има и сценарий, който да бъде следван. Има и диалог за запаметяване, който надскача обикновеното интервю с човека зад камерата.

За всеки един такъв филм или сцена, в която е участвала, Уитни Райт следва много специфична рутинна подготовка преди снимки. Това в крайна сметка ѝ носи десетки номинации и награди за изпълнение.

Как порно актрисите се подготвят за работата си?

„Обичам да правя разбивка на героите и да се уверя, че съм напълно подготвена с познаването на моите репликите и историята на героинята ми, дори и аз да я измислям“, обяснява актрисата.

„Обичам порно, в което историята се движи от нарушаването на някакво табу. Такова порно, каквото обичах да гледам, преди да вляза в индустрията. Чувствам, че номинациите и наградите, които получавам за това, са по-голяма награда, показваща обхвата и възможностите на това, което една актриса от този бранш може да постигне“, допълва още тя.

След няколко години като актриса в подобни филми, Райт започва сама да пише сценарии и да режисира – отново в същата тематика – сексуални филми, в които има ясна история. За да контролира качеството на заснетите сцени, тя задължително се уверява, че изпълнителите, с които работи са се подготвили за ролите си. Много важна за целта е психическата подготовка, изучаването на героя и на менталното състояние, в което той или тя се намира.

За целта те проучват сценария и правят собствени разбивки на персонажите си преди заснемането на сцената. Може да е просто порно за някои потребители, но за Райт това е форма на изкуство.

В работата си тя процедира методично. Преди снимки целият сценарий се чете, а тя си води бележки. След това разговаря с всеки от актьорите по отделно, за да се увери, че са разбрали всичко нужно, както за персонажите си, така и за самата сцена.

„Това ги прави много по-отдадени на героите си“, коментира тя и дава пример от опита си. Често някой се отказва в последната минута или не може да заснеме дадена сцена. Тогава друг човек се вика на негово или нейно място, за да запълни. Новите няма как да направят тази разбивка на героя, защото цялата продукция изостава вече със значително време, и това накрая си личи – новите хора просто казват репликите така, както никой човек в реалния си живот не би ги казал. И звучат изрецитирано.

И ако при актьорите типът филм и сцена са от по-голямо значение за персонажа, при жените винаги трябва да има готовност за „изиграване“ на персонаж. Допълнително с това го има и чисто физическия елемент – ръцете задължително трябва да са с маникюр, тялото – епилирано перфектно, без следи от бръснач или нещо подобно.

Затова внимателната подготовка на тялото също е от съществено значение. Самата идея да получиш видима синина по тялото е проблем в порно индустрията. Такива неща може да излязат скъпо на самите актриси, затова внимателната подготовка е от основно значение.

Преди да заснемат достойна за награда сцена, актрисите в порното често минават през специфична физическа подготовка, която се простира далеч извън това, което зрителите обикновено знаят или дори предполагат.

Например, повечето актриси се нуждаят от най-малко 24 часа предизвестие, за да подготвят правилно тялото си за сцена.

Докато всеки може да прави секс и да го снима, не всеки понесе невидимата подготвителна работа, която разделя любителите от истинските звезди в забавленията за възрастни.Коментар на новината чрез Facebook