Как да: 5 лесни начина да почистим пералнята у дома

За последните два дена се наложи да заредя и пусна 4 перални – подред! 

От къде имам толкова много място на простора? Имам и два сушилника – моля ви, в това студено време е толкова трудно да чакаш дрехите да изсъхнат на терасата. Много често съм си разбивала главата в замръзналото пране през зимата, докато проверявам какво е развитието и дали ще мога да облека любимата си блуза днес, евентуално утре. 


Omnia Golden Citrine - златният билет, който ще те потопи в топло сияние
Edna препоръчва


И тъй като всяко едно нещо има определена продължителност на живот, би било добре да се грижим за уредите у дома, които използваме сравнително често. 

Нека първо си отговорим на няколко важни въпроса:

1. Колко често трябва да чистим своята пералня?

Пералнята трябва да се почиства основно поне два пъти в годината, особено ако се използва интензивно и в нея се перат силно замърсени дрехи. Чекмеджето, в което се поставят прахът за пране и омекотителят, трябва да се извади и измие много внимателно. Отвора, в който влиза чекмеджето също трябва да се почисти добре, защото много често в него се събира перилен препарат и варовик.

Убедена съм, че за всяка една жена е предизвикателство да намери ефективен и лесен начин за почистване на пералнята машина. За да не ровите излишно в интернет и да разпитвате баба, мама, съседката, чичо Гошо – техникът на хладилници от съседния вход, ви предлагаме 5 лесни начина как да почистите пералнята у дома. 

Вижте кои са те в нашата галерия ТУК

Още полезни статии, които да прочетете:Коментар на новината чрез Facebook