Какво значи асцендентът и защо е важен?

Асцендентът е един от най-важните елементи в астрологията. Именно той има отношение към външния ни вид и начина, по който изразяваме своята същност, пише flagman.bg.

Какво е асцендент в астрологията?

За асцендента трябва да се знае, че той не е планета – това е зодиакалният знак, който е бил „изгряващ“ в момента, в който сте се родили. Той се открива чрез калкулиране на местното време, в което сте родени и географските дължина и ширина.

Именно това обяснява и защо двама души, които имат един и същи асцендент, може да нямат нищо общо помежду си като черти на характера.

През период от 24 часа, асцендентът преминава през целия зодиакален цикъл. Всеки 4 минути на час са преместване на асцендент с един градус или повече, затова в изработването на натални карти е особено важен часът на раждане.

Метафорично можем да кажем, че асцендентът е моментът, в който детето вече не е част от майката, а е самостоятелно. Това е моментът, в който се проявява неговият характер и начинът, по който ще изразява себе си и ще се справя със ситуациите.

Асцендентът и външният вид

Асцендентът е определящ за външния вид на човек и първото впечатление, което той оставя. Затова е най-важният елемент спрямо позицията на слънцето (или зодията). Когато асцендентът не е „съвместим“ с останалите елементи в хороскопа, това е случаят, в който първото впечатление, което оставя в хората, често е грешно.

Силата на асцендента помага на хората да постигат своите мечти, цели, желания и нужди. Той показва талантите и възможностите им.Коментар на новината чрез Facebook