И мъжете имат месечен цикъл и хормонални колебания, които влияят на либидото

Мъжете често обичат да се шегуват с жените, че виновни за всичко били хормоните ни. Особено в „онези” дни! Е, да. Така е. Жените имат гърди, предменструален синдром и овулация. Но спокойно. И на мъжете никак не им е скучно, пише woman.bg.

В мъжкия организъм също текат циклични процеси. На сперматозоидите им трябват между 72 и 74 дни, за да съзреят, казва френският андролог Силвиен Мемун. А неотдавна бе открита и друга закономерност. Мъжете също имат „цикъл”. А причината за него са някои хормонални колебания, които влияят както на либидото, така и на емоциите.

Според учените мъжките истерии са с период от 23 до 33 дни. Освен това, според друго изследване, върху мъжкото самочувствие и сексуално влечение, огромно влияние оказвала Луната. Мъжът имал по-голямо сексуално желание в момента на пълнолунието и на новолуние. В Щатите дори използват термина mаnstruation.

Ако мъжът е под силен стрес, той преживява силен хормонален дисбаланс. Особено ако е над 45 г. И да, мъжете също влизат в климактериум. Мъжката андропауза започва след 50-те. Симптомите са комплексни – умора, загуба на памет, проблеми с ерекцията. А решението е секс и спорт. И една голяма любов.Коментар на новината чрез Facebook