Ето защо мъжете и жените изневеряват

photo of Ето защо мъжете и жените изневеряват

Психолозите разказват за своите наблюдения над женени хора, които търсят приключения извън връзката си.


Мъжката професия, която кара жените да изневеряват

Проучване на сайта за срещи за женени IllicitEncounters.com показва, че най-много от потребителките изневеряват на своите съпрузи, коит…

Ето ги и причините, поради които хората изневеряват:
Защо жените изневеряват?

Според психолози обвързаните изневеряват, защото искат да сложат край на връзката си, но не искат да се изправят очи в очи с проблема. Този вид изневяра се среща по-често при жените. Според психолози, жените са наясно, че може би ще бъдат хванати. Това обаче може да им спести много време и неприятният разговор, в който трябва да съобщят, че искат да се разделят с някого. Жените знаят, че изневярата им ще доведе до бърз край на отношенията.
Мъжете обикновено са прекалено ревниви и не винаги биха простили изневяра. Това гарантира на жените много бърз край на връзката, което им се харесва. Те не обичат да губят времето си в обяснения и излишни разговори, които си спестяват, изневерявайки на половинката си. Този тип изневяра се среща по-често при жените, но втория тип се среща по-често при мъжете.


6 вида изневери, които НЕ включват секс и целувки

Физическата изневяра от скоро е изместена от така наречената емоционална изневяра. Много специалисти твърдят, че тя е доста по-болезнен…

Защо мъжете изневеряват?

Ако мъжът усеща някакъв тип липса, независимо дали тя е емоционална или физическа, той търси човек, който да я запълни. Тук също става въпрос за страх от обсъждане на отношенията с половинката. В случая мъжа не обсъжда с половинката си дефицита в отношенията. При този вид изневяра, половинката не иска да прекрати отношенията си, а просто да запълни липсите. Този тип изневяра е свързан също с факта,че връзката е „изгубила искрата си“. Психолози твърдят, че по-често срещано изкушаване от трети страни се среща при мъжете.
Ако някоя жена ги ухажва, те се чувстват по-млади и желани, което за тях е много важно, особено след като станат бащи. Един мъж може да бъде много лесно изкушен, ако се намира в този период от живота си. Мъжете на тази възраст изневеряват, защото имат чувството, че половинките им са изгубили интереса си към тях. В момента, в който получат по-специално внимание, е напълно нормално да се изкушат. Според психолози и последни проучвания, изневярата е сравнително доста разпространена. Мъжете са склонни да изневеряват заради сексуално неудовлетворение, а жените заради емоционално. Изследване също показва, че 1 на 5 британци е имал извънбрачна връзка.


Actualno.comПредишна

СледващаКоментар на новината чрез Facebook