"Евровизия" отпадна заради коронавируса

Евровизия отпадна заради коронавируса

© Eurovision

Музикалният конкурс „Евровизия“ се отлага тази година заради пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите, цитирани от агенция „Ройтерс“. Той трябваше да бъде в Ротердам.

България трябваше да бъде представена от VICTORIA. Виктория Георгиева щеше да бъде 13-ият български участник в историята на конкурса, родена е във Варна. Участвала е в четвъртото издание на шоуто за таланти „X-Factor България“, където достига до финалните петима участници. След това записва и издава солови песни като част от музикална компания Monte Music. От пролетта на 2018 г. е независим изпълнител и издава две песни – „Странни времена“ и I Wanna Know. Втората е продуцирана в Лос Анджелис, а през септември британската компания Ostereo подписва договор за международното й разпространение.

В края на октомври БНТ обяви, че след едногодишна пауза България ще се завърне на конкурса, чието 65-о издание ще се проведе през май в Ротердам. Това стана възможно, след като Българската национална телевизия постигна споразумение за публично-частно партньорство за финансиране на участието от продуцентски компании от България и Великобритания.Коментар на новината чрез Facebook