В най-отровното място на Земята старците са 40-годишни

Както е известно, Чернобил е отровен град и символ на това, което ще се случи, когато науката се обърка и хората не внимават. И ако Чернобил е „марка“ за местоположение на катастрофа, все още има много места по света, които могат да бъдат включени в този списък. като например Агбогблоши, депо в Гана в град Акра. Вижте защо това място е по-лошо от Чернобил.

Това депо е вторият по големина център за обработка на електронни отпадъци в Западна Африка. Електронните отпадъци включват всичко, от което хората се отърват след бракуването им – микровълнови фурни, телевизори, хладилници, компютри. Отнема много време и усилия тези елементи да бъдат разбити на по-малки парчета и всеки от тях да се рециклира.

Замърсяване с тежки метали

Тежките метали тук навлизат във всичко – въздух, земя, вода и в живота на поне 50 000 бедни хора, живеещи в депото. Това, което се случва по време на процеса на рециклиране, допринасят за неговата титла на най-токсичното място в света.

Според доклада Гана ежегодно внася около 215 000 тона консумирана електроника от чужбина, предимно от Западна Европа, генерирайки още 129 000 тона отпадъци годишно.
Основната заплаха за здравето идва от изгарянето на кабелите, за да се извлече медта, която е вътре в тях. Стиропорът често се използва като гориво за възпламеняване на кабели, съдържащи токсични тежки метали като олово.

След това тези тежки метали навлизат във всичко – въздуха, земята, водата и животът на хората там е в сериозна опасност. Според медицинско изследване там е регистрирана и най-ниската продължителност на живота – 40-годишните се считат за „старци“.Коментар на новината чрез Facebook