Вълшебните ползи от кокосовото масло

Кокосовото масло е истински дар, с безброй ползи, чудесен не само консумация, но и за най-различни разкрасителни процедури – от заздравяване на кожата и косата, през омекотяване на устните, до поддържане на белите зъби. Вижте какви са ползите от него:

За здрава коса

Ако мечтаете за здрава, бляскава и жизнена коса, заложете на кокосовото масло, пише flagman.bg. Ако имате нормална към мазна коса с много сухи краища, разтопете на водна баня 1 с.л. кокосово масло и втрийте с пръсти в косата, но от средата надолу. Ако косата ви като цяло е по-суха, разтопете 2 с.л. масло и изсипете в тубичката на балсама, който ползвате, за да обогатявате косата си при миене.

Вълшебните ползи от кокосовото масло

Срещу стрии

Ако кожата ви е предразположена към стрии, заложете на кокосовото масло, за да я хидратирате и спомогнете да бъде по-здрава и еластична. Уязвимите от към стрии места са бедрата – външната и вътрешната част, корема, ръцете и гърдите. Мажете се всеки ден сутрин и вечер и си правете леки масажи, за да подхранвате кожата си и да смалите до минимум риска от белези при разтягане или свиването ѝ.

Грижа за лицето

Кокосовото масло спомага на кожата да бъде здрава, еластична и млада. Освен това е естествен овлажнител и успокоява много. Ако кожата ви е раздразнена, ако сте изгорели от слънцето или просто усещате сухота, мажете се с кокосово масло сутрин и вечер, комбинирайте с приемане на достатъчно течности през деня и ще усетите как лицето ви отново започва да сияе.

Вълшебните ползи от кокосовото масло

За премахване на грим

Едно страхотно приложение на кокосовото масло. Знаехте ли, че то успешно почиства грим? Просто вземете малко с ръка, разтопете го и втрийте нежно в кожата. След това с памучно тампонче избършете грима. За да бъде напълно чиста кожата ви, почистете задължително лицето с хладка вода и тоник.

За меки устни

Ако устните ви често се напукват, използвайте старо контейнерче от балсам и го напълнете с кокосово масло. Използвайте в хладните дни за меки усни. А ако искате да си направите ексфолиант за устни, просто смесете 1 ч.л. кокосово масло 1 ч.л. бяла захар и ½ ч.л. какао на прах.

За бели зъби и здрави венци

Освен всичко друго, кокосовото масло спомага и за по-белите ни и здрави зъби. То няма свойствата да ги избелва толкова, колкото да ги поддържа чисти. Това се дължи на лауриновата киселина в състава на кокосовото масло. Тя спомага за това зъбите и изначално устната ни кухина да са чисти, без бактерии и плака, заздравява и венците ни. Ето защо бихте могли сутрин да си правите гаргара с 1 с.л. кокосово масло.

За здрави нокти

Ако ноктите ви са чупливи, а кожичките около тях напукани и разранени, доверете се на кокосовото масло, за да бъдат здрави ръцете ви. Масажирайте ръцете и ноктите вечер преди лягане със затоплено кокосово масло. Любопитен факт е, че кокосовото масло е отличен помощник и в борбата срещу гъбички, затова бъдете сигурни, че ще спомогне и за здравето, не само за красотата на ноктите ви.

Вълшебните ползи от кокосовото маслоКоментар на новината чрез Facebook