Аз съм жената, която има всичко!

Като обитател на планетата Земя от женски пол, често съм се чудила следното“: „Дали жените могат да имат всичко?“, а отговорът в повечето случаи е следният „Можеш да имаш всичко, но не по едно и също време“. Е, познайте какво – грешите! Аз ИМАМ всичко. Аз си имам всичко.

Имам две деца, но имам и правото да се правя, че не съществуват, когато имам важна среща в офиса.

Знам какво се случва в поп културата в момента и какво е модерно, но имам и 11-годишно дете, което ми казва да спра „да се правя на много готина“.

майка дете

Нямам проблем да лъжа, че съм в бизнес среща, когато всъщност съм с децата си и да лъжа децата си, че имам работа, когато всъщност вися във Фейсбук.

Имам твърд морал и определена доза незрялост.


Lancôme L’Absolu Rouge - когато червилото се превърне в скъпоценен камък
Edna препоръчва


Имам деца, които ме накараха да правя всичко в живота си с по-голяма ефективност и професионалното предположение, че сега съм по-малко ефективна, след като имам деца.

Започвам да се сбръчквам, но имам и пъпки по брадичката като на 15-годишна тийнейджърка.

Имам безсмислени срещи в офиса, но и у дома. Безсмислеността е ключов компонент.

Имам колеги мъже, които ми казват, че не съм достатъчно агресивна и никога няма да получа това, което искам от екипа си. Имам и колеги жени, които ми казват, че съм твърде агресивна и ги наранявам с поведението си.

Имам упорството да изпомпвам кърма от гърдите си по стотици пъти на ден, докато съм на едноседмична командировка и след това имам наглостта да я изпращам по куриер за сметка на фирмата, а след това от там да откажат да ми приемат този разход като релевантен.

Имам праведен гняв, много стаен праведен гняв. Всъщност в мен има толкова праведен гняв, че най-спокойно могат да ме обявят за библейски герой.

Имам етикет на работеща жена, на майка, сменяща памперси, на съпруга. Има толкова много етикети.

семейство

Достатъчно уверена съм, за да казвам на глас това, което мисля, да задавам неудобни въпроси в службата и да знам как да пазя ушите си да не прокървят, докато стоя в зала пълна с мъже, които ми обясняват как не разбирам какво иска женската ни аудитория.

Аз съм работеща майка, само майка, само работничка.

Поръчвам си пица. Много пица. Поръчвам си и фрешове, много фрешове.

Дразня се на разни неща, радвам се не разни неща. 

Работя, отглеждам децата си, обичам съпруга си. Аз си имам всичко и от всичко. Дали ми завиждате?

Вижте още:

<!–->Коментар на новината чрез Facebook