Цитат на деня: Щом премиерът може да спазва забраните, значи всеки може

Цитат на деня: Щом премиерът може да спазва забраните, значи всеки може

© Георги Кожухаров

„Щом премиерът може да спазва забраните, значи всеки може да ги спазва“ – това каза началникът на оперативния щаб за борба с коронавируса Венцискав Мутафчийски на редовния брифинг на щаба в отговор на въпрос за облекчаване на мерките, като бъдат разрешени например индивидуалните спортове и разходките в парка.

„Ние сме царе на изключенията. И нормата е изключение. Щом премиерът може да спазва забраните – топли се на един малък радиатор в кабинета си, защото сме изключили климатика, щом той може да ги спазва, значи всеки може да спазва“, заяви Мурафчийски. Той уточни, че климатичните инсталации в сградата на Министерския съвет са изключени, защото е установено, че разпространяват заразата.

Похвалата към премиера Мутафчийски отправи след като вчера Борисов публично обърна внимание върху популярността на началника на щаба сред обществеността.

„Професоре, заповядай тука. Абе я по-добре от твойто место, не сядай на мойто, че с тоя рейтинг ставаш рисков“ – с това обръщение към председателя на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски приключи вчерашната си пресконференция премиерът Бойко Борисов.

Ставайки от стола си, за да отстъпи място на членовете на щаба, премиерът първо покани Мутафчийски да заеме мястото му, но после размисли. Днес излязоха данни от експресен сондаж на „Галъп“, според който действията на председателя на щаба имат по-голямо одобрение от тези на Борисов – 89 срещу 73%.

В хода на пресконференцията премиерът още веднъж спомена, че Мутафчийски е много популярен, доказателство за което били закачките с него във „Фейсбук“. В социалните мрежи в последните дни има много мемета и шеги с репликите на шефа на щаба за коронавируса в отговор на въпроси къде и защо хората не могат да ходят, за да се предпазят от заразяване.

виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повече
виж повечеКоментар на новината чрез Facebook