Фирма иска да построи 50-метрова сграда в "Лозенец"

Фирма иска да построи 50-метрова сграда на булевард „Черни връх“ в столичния квартал „Лозенец“. Това съобщи в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 юристът Борис Милчев, консултант на Камарата на архитектите в България и бивш завеждащ отдел „Правен“ на направление „Архитектура и градоустройство“ на Столичната община (2001-2016 г.).

Строителството все още не е разрешено, а в момент заради него се водят два съдебни спора, каза още Борис Милчев. „Там има много съществено нарушение, което е ново в поведението на Столична община, прецезиран е Общия устройствен план на общината и строежът е вкаран в зона с много по-високи показатели“, коментира Милчев.

Той напомни и, че на 31 март Върховният административен съд ще разгледа решението на Административения съд на София-град, с което беше отменена заповедта на ДНСК за спиране на строежа на сградата „Златен век“ на „Артекс“ поради допуснати нередовности по време на строителството. „Според мен върховният съд ще потвърди решението на първоинстационния съд“, прогнозира той.

Целият разговор с Борис Милчев гледайте във видеото.Коментар на новината чрез Facebook