Управляващи и опозиция приветстваха оставката на Пламен Георгиев

Управляващи и опозиция приветстваха оставката на Пламен Георгиев

© Велко Ангелов

Депутати от управляващата коалиция, както и от опозицията, приветстваха решението на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев да подаде оставка. Освобождаването на Георгиев ще бъде гласувано малко по-късно днес в последния работен ден на депутатите, които от утре са в лятна ваканция. Оставката е депозирана днес, уточни председателят на парламента Цвета Караянчева.

Народният представител от ГЕРБ Тома Биков заяви, че решението за оставката е само на Георгиев и на никой друг и го определи като правилно. Според съпредседателя на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов „това е достоен акт“.

„Не можеше да продължава разкраченото положение на антикорупционната комисия. Работата ѝ се блокираше с отпуските, а и оставката е начин да изчисти името си“, добави Веселинов.

Депутатът от БСП Красимир Янков изказа предположение, че оставката не е подадена доброволно, а е поискана от премиера Бойко Борисов. Според него до нея се е стигнало заради обществените реакции, които явно давали резултат.

„Когато обществото реагира, Бойко Борисов обикновено от страх иска оставки“, уточни Янков.

Колегата му от левицата Александър Симов пък попита защо оставката идва в последния работен ден на Народното събрание. И се позаинтересува какъв ще е наследникът на Георгиев.

„Следващият една тераса ли ще си строи или две“, попита Симов.

До момента от ДПС отказват коментар по темата.Коментар на новината чрез Facebook